Bedrijfsstructuur


Nieuwstart is pas een maand actief en toch is er al veel gebeurd. Er zijn veel leuke en positieve reacties binnengekomen.

Daarbij zorgen ontmoetingen met nieuwe mensen voor mooie opdrachten. De combinatie van deze aspecten maakt mij enthousiast, leergierig en gretig om er een succes van te maken. Maar mijn  enthousiasme en gretigheid zijn ook nog wel eens mijn valkuil waardoor ik mijn prioriteiten en doelen even uit het oog verlies. Een advies dat ik vaak geef is: stel doelen, laat je niet te veel afleiden door meningen/initiatieven en stel prioriteiten. Maar zodra het je eigen onderneming is trap je soms in dezelfde valkuil.

 

In deze blog ga ik jullie meenemen in het onderwerp bedrijfsstructuur en geef ik een paar handige tips.

Een bedrijf met of zonder personeel is geen bedrijf zonder ambitie. Elk bedrijf kan groeien als de bedrijfsstructuur goed is. Je kan nog zo creatief zijn en vol met ideeën zitten en tegelijkertijd weinig opdrachten krijgen. Maar doe je niet te veel? Ben je niet te veel met andere dingen bezig? Creativiteit is goed en nieuwe diensten/producten ontwikkelen is geweldig, maar is het ene al klaar voordat je met het andere begint? Misschien laat jij je afleiden door de waan van de dag of zie je wat op social media en denk je: “dit is ook interessant”.

Er zijn zoveel kanalen waardoor je getriggerd wordt en waaruit je motivatie kan halen, maar ook kan laten afleiden. Als je geen structuur hebt, wijk je te veel van je pad af. Dit kost tijd en energie wat ten koste gaat van je doel. Hieronder geef ik jullie 3 tips waarmee je je meer kan focussen op je uiteindelijke doel.

 

Tip 1: Formuleer een duidelijk doel voor het komende jaar

Ga eerst kijken wat je doel is voor komend jaar. Wat wil je realiseren? Wat is je doel per kwartaal of per maand? Om deze stappen te bereiken kan je je richten op je uiteindelijke doel.

 

Tip 2: Noteer wat je nodig hebt om je doel te bereiken

Alles wat niet bijdraagt om je doel te behalen leg je tijdelijk naast je neer. of moet je het helemaal weghalen? Als je je te veel richt op zaken die niet bijdragen aan het behalen van het doel ben je tijd en energie kwijt aan de verkeerde zaken.

 

Tip 3: Structureer je backoffice

Hoe kan je stap voor stap alle onderdelen in je backoffice inrichten zodat je er op terug kan vallen?

Denk aan het archief (waar vind ik mijn stukken), hoe beantwoord ik mijn email of messenger, hoe ga je offreren en hoe ga je contracteren? Hoe kan je stappen die continu terugkomen zo structureren dat je hier altijd op terug kan vallen? Dit bespaart tijd en energie waardoor je je nog meer kan focussen op je doel ’Bedrijfsgroei.

Leg jouw doel eens onder een vergrootglas. En denk goed na hoe je dit doel het best kan behalen en neem stap voor stap je plan door. Als daar hulp bij nodig is, dan ben ik altijd bereid mijn steentje bij te dragen om jouw doel werkelijkheid te laten worden.

 

Bedrijfsstructuur